MESH

Topologia mesh poate crea retele ce utilizeaza conexiuni folosind mai multe noduri intermediare pentru transmiterea pachetelor IP intre nodul initiator si cele de destinatie. Abilitatea de a utiliza cai diferite de propagare, in functie de conditiile specifice (interferenta, limitari sau scaderi ale puteri semnalului, obstacole), permite ca topologia mesh sa se constituie intr-o retea flexibila, de incredere si eficienta din punct de vedere al utilizarii largimii de banda.

In reteaua wireless mesh pot fi adaugate / inlaturate noduri sau locatia acestora poate fi modificata, acest fapt constituindu-se intr-un avantaj major pe masura ce mobilitatea populatiei create, capabilitati wireless sunt adaugate unor noi serii de dispozitive, iar necesitatile concrete comerciale sau domestice pot impune adaptarea sau reconfigurarea retelei. Alte beneficii ale topologjei wireless mesh includ costuri initiate reduse, traficul echilibrat, mobilitatea si disponibilitatea.
Un bridge wireless (Bridge Master) are capacitatea de a deservi nodurile client wireless din interiorul constructiei. Clientul wireless poate stabili contact radio cu bridge-ul wireless (Bridge Master) si poate avea acces wireless la toate retelele LAN, statiile de lucru sau resursele de retea, atat locale cat si cele la distanta.

0 comentarii: